אחד הנושאים החשובים ביותר בכל מבנה ציבור הוא הבטיחות בו וסביבו. שמירה על האבטחה ועל הביטחון במבנה ציבור היא בגדר חובה כיום. במאמר זה נגולל בפניכם כיצד ניתן להבטיח אבטחה וביטחון על מבני ציבור וזאת באמצעות שימוש באלמנטים שונים, כמו למשל ציוד לכיבוי אש, הצבת שערים, התקנת גדרות ועוד.
גדרות בטיחות
המטרה של הצבת גדרות אלומיניום בטיחות במבני ציבור היא מניעת כניסה לא מבוקרת ולא מאושרת של אנשים לשטח המבנה הציבורי. התפקיד של הגדר הוא לתחום את כל המבנה הציבורי, אך לא רק. פעמים רבות משתמשים בגדרות מסוגים שונים גם למטרת מעקה בטיחות (גדרות אלו נפוצות בעיקר במוסדות חינוך לילדים בגילאים צעירים). מלבד גידור המבנה הציבורי, ברוב מבני הציבור עושים שימוש גם בגדר המונעת גישה לאזור או אזורים מסוכנים באותו מבנה ציבורי (פעמים גם משתמשים בה על מנת לתחום אזור מסוים המוגדר כאזור עישון). נכון להיום ברוב מבני הציבור במדינת ישראל ניתן לראות שערים, גדרות וכמובן גם מערכות כיבוי אש, כאשר המטרה היא להבטיח את ביטחון האנשים השוהים במבנה ומניעת כניסת אנשים לא מורשים לאותו מבנה.
שערים למבני ציבור
שערים משמשים במקרים רבים לשליטה מקסימאלית במרחב החיצוני של המבנה הציבורי. אם מדובר על כניסה ויציאה של הולכי רגל ואם על כניסה של רכבים פרטיים ומסחריים. נכון להיום יש שערים המיועדים למבנה ציבורי אשר מיוצר מיוצרים מאלומיניום (וחומרים נוספים) שתפקידם למנוע מצב של פריצת כלי רכב זרים למרחב של המבנה ויש שערים שמופעלים ידנית ומשמשים בעיקר להפעלת התנועה לתוך ומחוץ המרחב הציבורי. פעמים רבות שערים המיועדים למבני ציבור מופעלים באמצעות אינטרקום. טרם ההחלטה על התקנת שער זה או אחר חשוב לוודא שהשער בדומה לגדרות בטיחות ושאר הציוד המותקן במרחב של המבנה הציבורי אכן עומדים בכל הדרישות והתקנות ומבטיחים רמת הגנה גבוהה.
מערכות כיבוי אש
נכון להיום, בישראל של 2020 חובה על כל מוסד ציבורי להתקין מערכת/ציוד כיבוי אש המתאים למפרט המבנה והמרחבים המשתייכים אליו וזאת מתוך היצע מערכות כיבוי אש אשר עומד לרשות מטרה זו. מערכך בטיחותי זה של כיבוי אש צריך לכלול גלאי עשן, מערכת ספרינקלרים, מתזים אדומים, ארון כיבוי אש ועוד. התקנת כל אלו במרחבים הפנימיים והחיצוניים של מבני ציבור יבטיחו רמה גבוהה של בטיחות עבור העובדים שבו והמבקרים בו.